Planera säljperioden!

Gör detta noggrant i gruppen. Sätt upp mål för försäljningen. Vi hjälper er med vägledning och ni kan alltid ringa oss för support. Använd gärna vårt räkneexempel.

Två eller tre säljtillfällen per år!
Med långsiktig planering kan en grupp hinna med 2- 3 sälj- omgångar på ett år. Då kan man få in en rejäl summa pengar till sin klassresa eller träningsläger. Vi hjälper gärna till och lägger upp en bra och effektiv plan för Er.

Se till att ni har ett tydligt mål!
Bra är om Ni kommunicera detta när Ni säljer, samt när ni är ute och söljer produkten, t ex.
• Vi säljer för "storaskolans klass 5a" och samlar ihop pengar till vår klassresa!
• Vi säljer för fotbollsklubbens ungdomslag och samlar ihop pengar till vårt kommande träningsläger"!


Sälj vid ett evenemang!
Många gånger finns det redan planerade evenemang som är lämpade för försäljning.
Ett exempel kan vara om Ni har ett uppträdande i skolan eller att er förening,har en turnering eller egna lagets hemma- matcher.


Kunder finns överallt!
Nästan alla ni träffar är möjliga kunder. Tycker man inte om kaffe så kanske man gillar te. Va inte rädda att ta kontakt. Det går alltid att tjäna pengar om ni är motiverade. 

Låt föräldrarna göra en insatts på sin arbetsplatsen!
Att samla ihop pengar till en gemensam sak brukar ofta vara ett motiverande ämne.
Be föräldrar och någon släktingar att ta med katalogen och orderhäftet till jobbet. Eftersom du säljer kvalitetskaffe & te så är detta utmärkta försäljningsställen


Låt Dina närmaste bli Dina bästa kunder!
Det finns nästan alltid en kund i dom personer som du har närmast dig.
Så glöm inte bort att titta i din närmaste omgivning efter kunderna.
Om du har ett mål med försäljningen som t ex en klassresa eller träningsläger hjälper dom ofta till och stödjer Er försäljning.


Sälj till släkt och vänner!
Att sälja till släkt och vänner är naturligtvis bra eftersom du redan känner dem. Du vet också vad de kan tänkas tycka om för bok eller film och kan rekommendera en som ni tror skulle passa dem. 

Sälj i området där du bor!
Grannar eller människor som bor i ditt närområde är bra kunder eftersom de förmodligen vet vem du och din familj är.

Var förberedd!
Innan du börjar sälja, tänk igenom vad du ska säga och hur du ska bete dig när du säljer.Börja alltid med att presentera dig: ”Hej! Jag heter Förnamn och kommer från Skola/Förening…” 

Förklara varför du säljer!
Förklara att du arbetar för att tjäna ihop pengar till er klass eller idrottsresa och fråga om den ni pratar med vill hjälpa till. Förklara alltid tydligt vad pengarna ska användas till. 

Visa tydligt upp vårt material!
Visa upp produktbladet och även varuprover om du har tillgång till detta. Berätta vad priset är för respektive så att personen kan bilda sig en uppfattning om priset.

Tacka!
Om personen beställer någon produkt, tacka och förklara att den kommer inom några veckor och att du då också tar upp betalning.

Lycka till